Et regnskabsprogram er et computerprogram som optegner og behandler regnskabstransaktioner ved hjælp af moduler så som debet og kredit, løn og kontooversigt. Det fungerer som et regnskabs/informationssystem. Det kan være udviklet internt af firmaet selv eller organisationen water bottles free of bpa, det kan være indkøbt hos tredjepart eller det kan være en kombination af disse. Der kan være stor forskel på både kompleksitet og pris.

Markedet for disse programmer har konsolideret sig betydeligt siden midten af 1990’erne og mange mindre firmaet i branchen er ophørt mens andre har fusioneret.

Regnskabsprogrammer består typisk af forskellige moduler, sektioner som behandler bestemte områder inden for regnskab. De mest almindelige er:

Generelle Moduler

Tillægsmoduler

(Forskellige leverandører af regnskabsprogrammer vil bruge forskellige navne for disse moduler)

I mange tilfælde kan implementering (dvs. installation og konfiguration af systemet hos kunden) kræve større overvejelser end det egentlige valg af software, også når det kommer til de samlede omkostninger. De fleste mellemstore og større programmer sælges udelukkende gennem forhandlere, udviklere og konsulenter. Disse organisationer videregiver i praksis en licensafgift til softwareleverandør og opkræver derefter virksomheden for installation, tilpasning og support. Virksomheden kan normalt regne med at betale omkring 50-200% af prisen på softwaren i implementering og konsulenthonorarer. Andre programhuse sælger , rådfører og støtte klienter direkte, således at mellemforhandleren undgåes.

Hovedsageligt til hjemmebrugere, der skal bruge kreditorregnskab football team jerseys, udgiftsstyring til at administrere budget og enkel konto afstemning. Den billige ende af markedet.

I den billige ende af forretningsmarkedets regnskabsprogrammer finder man programmer som tillader at udføre de mest basale regnskabsfunktioner. Leverandørerne har som oftest specialiseret sig i et enkelt lands marked.

Mange af ”low end” produkter bruger enkelt bogholderi i stedet for dobbelt bogholderi. Nogle produkter har stor funktionalitet men mangler, men ikke tilstrækkelig sikkerhed eller revisionsspor.

Middelmarkedet dækker en bred vifte af virksomhedssoftware, der kan være i stand til at opfylde behovene hos flere nationale regnskabsstandarder og tillader regnskaber i flere valutaer.

Ud over de generelle regnskabsmæssige funktioner, kan programmerne indeholde tillægsmoduler, og de kan være orienteret mod et eller flere markeder.

Programmer på dette marked omfatter typisk følgende elementer:

De mest komplekse og dyre business regnskabsprogrammer er ofte en del af en omfattende suite af software betegnet som ERP.

Disse programmer har typisk en meget lang indkøringsperiode, ofte mere end seks måneder. I mange tilfælde er disse applikationer simpelthen et sæt af funktioner, som kræver betydelig integration, konfiguration og tilpasning til selv begynde at ligne et regnskabssystem.

Fordelen ved en high-end løsning er, at disse systemer er designet til at understøtte den enkelte virksomheds specifikke processer, da de er meget tilpasselige og kan skræddersys til netop forretningsmæssige krav. Dette kommer som regel på bekostning af en betydelig omkostning i form af penge og implementeringstid.

Nogle virksomheds regnskabsprogrammer er designet til bestemte virksomhedstyper. Dette vil omfatte funktioner, der er specifikke for denne industri.

Valget om at købe et industrispecifikt program eller et generelt program er ofte meget vanskeligt homemade tenderizer. Ulemperne ved et specialbygget program eller et designet til en bestemt branche kan nævnes:

Dette kan vejes op imod:

Typiske nicher for vertikale regnskabsprogrammer er:

Efterhånden som teknologien forbedres, har softwareleverandører været i stand til at tilbyde stadig mere avanceret software til lavere priser. Denne software er egnet til virksomheder på forskellige stadier af vækst. Mange af funktionerne (herunder avanceret tilpasning og ekstremt skalerbare databaser) på Middel markedet og High End programmerne, kræves der selv ved små virksomheder, efterhånden som de åbner flere steder eller vokser i størrelse. Derudover, med flere og flere virksomheder der udvider i udlandet, eller lader medarbejderne arbejde hjemmefra, har mange mindre kunder et behov for at været tilsluttet firmaets regnskab flere steder. Disse har nu muligheden for at anvende webbaserede regnskabsprogrammer, der tilbyder dem tilsvarende tilgængelighed fra flere lokaliteter over internettet. Webbaserede programmer kan enten ligge på programudbyderens server, eller virksomheden kan have programmet liggende på sin egen webserver. Serverløsninger kan enten fungere udelukkende på firmaets intranet eller både på intranet og internettet.